De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond

Geschiedenis deel 2: De Windhond 1977-nu

Geschiedenis deel 2: De Windhond 1977-nu

Het gemis van een molen in Soest, en het geloof dat een herbouwde molen een grote attractie zou vormen, leidden in 1977 tot de oprichting van de Stichting tot herbouw van de Stellingkorenmolen De Windhond. Aanvankelijk had de Stichting als plaats de oorspronkelijke locatie op het oog. Bij nadere beschouwing bleek die niet ideaal, en werd gekozen voor de plek waarop we nu de molen terugvinden.

De herbouw is geslaagd. De Stichting kon haar naam een stuk korter maken door de woorden "tot herbouw van de stellingkorenmolen" te schrappen.

Het bewogen verhaal van beginnen, struikelen, en opstaan is één van hoofdstukken van het handboek dat onze vrijwilligers ter beschikking wordt gesteld om als rondleider en gids goede informatie over de molen te kunnen geven.

Dat handboek bevat méér interessante informatie; véél meer dan op één bladzijde van een website opgenomen kan worden. En "geheim" is het niet, immers de inhoud wordt u bij een bezoek graag (gedoseerd) meegedeeld. Maar thuis lezen, vooraf of achteraf, mag best. Dat kan als u onderstaande pdf aanklikt.

Leidraad voor medewerkers molen de Windhond (PDF)

Sponsoren & Donateurs

Bungalowpark t EekhoornnestRabobank Soest Baarn EemnesMUGRO VOFMegaMix Midden Nederland B.V.Krijkamp-Den Oude
Huisstijl: Linda Hilhorst - Fotografie: Jaap v/d Broek - Webdesign: RETO Internetburo Copyright Stichting De Windhond 2019