De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond
De Windhond

Sorghum

Sorghum

Wat is sorghum?

Sorghum is een soort gras dat vele variëteiten kent met elke een eigen toepassing. Het komt voor over  bijna de hele wereld.  De Sorghum-soort die  de Windmolen verkoopt wordt ook wel “kafferkoren” genoemd  en is 3000 jaar voor Christus gedomesticeerd in Ethiopië. Vandaaruit werd het verspreid. In  de Afrikaanse keuken wordt sorghum gebruikt om gefermenteerde grote pannenkoeken (“injera”)  mee te maken. Daar wordt het eten op  geserveerd en tegelijk doet het dienst als bestek.  Ook wordt er wel  pap mee gemaakt.  De graankorrels kunnen gekookt gegeten worden – net als bij voorbeeld gierst (wat trouwens familie is) en quinoa.

Sorghum is van nature glutenvrij en daarom minder geschikt om brood mee te bakken. Wel kan het gemengd worden met andere glutenvrije meelsoorten om een universeel glutenvrij meel te maken.

Let op:  sorghum van de Windhond is niet gegarandeerd glutenvrij – we malen immers ook tarwe!

Uitproberen?

Sorghum is vrij neutraal van smaak en lijkt nog het meest op tarwe.   Bij De Windhond zijn nu zakjes van 1 kilo verkrijgbaar, zodat u zelf kunt experimenteren met bij voorbeeld pannenkoeken en bananenbrood. Recepten gratis verkrijgbaar bij de kassa!

Sponsoren & Donateurs

ít Vaarderhoogt TuincentrumKoren AssurantiŽnSpeciaaldrukkerij TofBouwbedrijf van den Hengel B.V.Bouw en Onderhoud Soesterberg
Huisstijl: Linda Hilhorst - Fotografie: Jaap v/d Broek - Webdesign: RETO Internetburo Copyright Stichting De Windhond 2019