Wij zijn woensdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Bananabread

Droge ingrediënten

  • 125 gram sorghum
  • 125 gram tarwe- of speltbloem
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram zaadjes en pitten zoals chia/maanzaad/sesam/zonnebloem (optioneel)
  • Snuf zout
  • 1 tl. bakpoeder

Natte ingrediënten

  • 3 middelgrote (over-) rijpe bananen
  • Sap en rasp van 1 biologische citroen of sinaasappel
  • 2 el biogarde of griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 2 middelgrote eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de droge ingrediënten in een kom 
  • Prak in een andere kom de bananen fijn en meng ze daarna goed met de rest van de natte ingrediënten
  • Doe de inhoud van de kom met droge ingrediënten bij de kom met het bananenmengsel en schep door elkaar totdat het nét aan gemengd is
  • Niet te lang mengen, want dan wordt het compact en taai
  • Giet het wat taaie beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak het 40-45 minuten in het midden van de oven of totdat een satéprikker er vrijwel schoon weer uit komt
  • Laat het afkoelen in de vorm totdat het cakeblik met blote handen aangepakt kan worden, keer dan de cake om op een rooster en laat verder afkoelen
  • Kan prima ingevroren worden