Wij zijn zondag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Bierbrood van Robèrt

Ingrediënten (voor 2 broden)

  • 340 gram desem
  • 150 gram roggebloem
  • 150 milliliter Bockbier
  • 150 milliliter water
  • 40 g roggezemelen (of tarwezemelen)
  • 1 gram kardemom
  • 150 gram roggekorrels
  • 10 gram zout
  • 40 gram cacaonibs
  • 5 gram verse gist

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en kneed ze in 25 minuten rustig tot een soepel deeg
  • Verdeel het deeg in 2 stukken, punt ze op en leg ze in een ingevet broodbakblik
  • Dek af met plasticfolie en laat het deeg nog 1 uur narijzen
  • Verwarm de oven voor op 220 ⁰C en bak het brood in 1 uur gaar