Wij zijn woensdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Kastanjebrood

Ingrediënten (voor 2 broden)

  • 300 gram tarwemeel
  • 100 gram roggemeel
  • 150 gram kastanjemeel
  • 10 gram zout
  • 20 gram gist
  • 300 milliliter water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 ⁰C
  • Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng ze in ongeveer 10 minuten rustig tot een soepel deeg
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 30 minuten rusten
  • Verdeel het deeg in 2 stukken van ongeveer 500 gram en bol op
  • Dek de deegbollen af met plasticfolie en laat ze nog 10 minuten rusten
  • Druk daarna de lucht eruit en bol ze opnieuw op
  • Leg de deegbollen op een ingevette bakplaat en laat ze nog eens 60 minuten rusten onder plasticfolie
  • Bak de kastanjebroden in ongeveer 30 minuten gaar.
  • In de instructievideo hieronder legt Robèrt uit hoe u deeg opbolt:

https://youtu.be/_AxUNXljIAk