Wij zijn woensdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Pane di Genzano van Robèrt

Ingrediënten

  • 500 gram bloem van goede kwaliteit
  • 10 gram zout
  • 150 gram desem
  • 350 milliliter water

Bereidingswijze

  • Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg
  • Laat het deeg een half uur rusten in een plastic bak die u van tevoren hebt ingevet met olie
  • Zet de plastic bak daarna 16 tot 24 uur in de koelkast
  • Haal het deeg uit de plastic bak en vorm het direct in de gewenste vorm
  • Leg het op een ingevette bakplaat, dek af met plasticfolie en laat het nog eens 2 uur rusten
  • Verwarm de oven voor op 260 ⁰C. Zet het brood in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 230 ⁰C en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar.