Wij zijn woensdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Soester molenkoek

Ingrediënten

  • 400 gram Soester Molenkoekmix
  • 160 gram roomboter
  • 20 gram ei
  • 60 gram rozijnen 
  • havervlokken

Bereidingswijze

  • Boter op kamertemperatuur glad draaien.
  • Koekjesmix, ei en boter goed erdoor mengen.
  • Uitrollen tot een plak van 8 mm dik.
  • Vierkantjes snijden van 7 cm.
  • Bestrijken met ei en decoreren met havervlokken.
  • 12 tot 14 minuten bakken met een temperatuur vn 210 graden.