Wij zijn zondag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Brood van Soester Lemaire-meel

Ingrediënten

Benodigd

  • 500 gram Soester Lemaire-meel
  • 300 ml lauw water (temperatuur 29 graden Celsius)
  • 4 gram zout, 6 gram instant gist
  • 15 gram margarine

Bereidingswijze

  • Twee minuten mengen
  • dertien minuten kneden
  • 60 minuten 1e rijs op een tochtvrije plek bij circa 28 graden
  • doorslaan, vormen tot deegrol en 60 minuten narijs (in het bakblik) op een tochtvrijeplek bij circa 28 graden.
  • Bakken In een blauwstalen bakblik afmeting 28x10x8,5 cm, 30 minuten op 200° Celsius.

Recept voor de broodbakmachine

Ingrediënten

  • 500 gr. Soester Lemaire-meel
  • 300 ml. water
  • 6 gr. droge gist
  • 6 gr. zout
  • 15 gr. Boter( margarine)
  • 4 gr. suiker.

Programma

Volkoren (Whole wheat).

Volgorde vullen bakvorm van de broodbakmachine:

  • Water
  • Helft van het meel
  • Suiker, zout, boter
  • Resterende deel van het meel
  • Gist (de gist mag nooit rechtstreeks in contact komen met water of zout).

Denk eraan dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn. Kijk na 5-8 minuten of de deegbal niet te nat of te droog is. Anders wat vocht of meel toevoegen. Zie tevens de handleiding van uw broodbakmachine.