Wij zijn Zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Brood van Soester Lemaire-meel

Ingrediënten

Benodigd

  • 500 g Soester Lemaire-meel
  • 300 ml lauw water (temperatuur 29 ºC)
  • 4 g zout, 6 g instant gist
  • 15 g margarine

Bereidingswijze

  • twee minuten mengen
  • dertien minuten kneden
  • 60 minuten 1e rijs op een tochtvrije plek bij circa 28 ºC
  • doorslaan, vormen tot deegrol en 60 minuten narijs (in het bakblik) op een tochtvrije plek bij circa 28 ºC
  • bakken In een blauwstalen bakblik afmeting 28x10x8,5 cm, 30 minuten op 200 °C

Recept voor de broodbakmachine

Ingrediënten

  • 500 g Soester Lemaire-meel
  • 300 ml water
  • 6 g droge gist
  • 6 g zout
  • 15 g boter (margarine)
  • 4 g suiker

Programma

Volkoren (Whole wheat).

Volgorde vullen bakvorm van de broodbakmachine:

  • water
  • helft van het meel
  • suiker, zout, boter
  • resterende deel van het meel
  • gist (de gist mag nooit rechtstreeks in contact komen met water of zout)

Denk eraan dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn. Kijk na 5 - 8 minuten of de deegbal niet te nat of te droog is. Anders wat vocht of meel toevoegen. Zie tevens de handleiding van uw broodbakmachine.

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

Stichting



ANBI