Wij zijn vandaag open tot 17:00!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Vrijwilligers van De Windhond

De Stichting De Windhond heeft geen personeel en draait voor 100% op vrijwillige inzet.
Naast het Bestuur zijn dat de mensen die u helpen in de winkel, de rondleiders die u door de molen leiden en er over vertellen en de molenaars die de molen laten draaien en die meel malen.

Vrijwillig molenaar

Voor het laten draaien van de molen zijn molenaars nodig. De Windhond zoekt molenaars! De opleiding tot vrijwillig molenaar is er op gericht de leerling te leren op een deskundige en verantwoorde wijze met de molen te werken. Veel aandacht wordt gegeven aan het opdoen van praktijkervaring op verschillende molens onder verschillende weersomstandigheden. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en wordt afgesloten met een examen. Iedereen die enthousiast is om vrijwillig molenaar te worden en minimaal 16 jaar is kan de opleiding volgen. Lidmaatschap van het Gilde van Vrijwillige Molenaars is verplicht.
Vraag op de molen informatie bij de molenaar. En loop eens een dagje met hem mee.

Voor de kosten van de opleiding, het lesmateriaal en het lidmaatschap van het Gilde, kijk op www.vrijwilligemolenaars.nl.

Rondleiders en winkelassistenten

Vind je het leuk om in de molen te werken? De Windhond verwelkomt je graag als rondleider en/of als medewerker in de winkel. De vrijwilligers van De Windhond zullen je graag hiervoor opleiden.
Neem op de molen contact op met één van de vrijwilligers voor meer informatie.

 

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI