Wij zijn zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Brood van Soest Molen mix

Recept voor een brood van circa 500 gram.

500 gram Soester Molen mix

Toevoegen:

Circa 325 gram lauw water
9 gram droge gist
10 gram zout
4 gram suiker
25 gram becel

  1. Mengen en kneden tot een mooi elastisch deeg.
  2. Deeg op spanning brengen
  3. Circa 30 minuten laten rijzen
  4. Deeg ontluchten en op spanning brengen en in het bakblik doen
  5. Circa 60 minuten laten rijzen
  6. Inschieten op 240 graden daarna terug naar 200 graden.
  7. 35 minuten bakken op 200 graden.

 

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
ZondagGesloten