Wij zijn woensdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Molenaarskamer

Wilt u De Molenaarskamer huren, of informatie over de mogelijkheden voor een bijeenkomst in deze ruimte. Weliswaar bevindt De Molenaarskamer zich onder de molen, maar De Molenaarskamer BV is een zelfstandige onderneming die geen juridische band met de Stichting De Windhond heeft.

Reserveren

De Molenaarskamer ligt aan de Molenweg midden op de Soester Eng. Bovenop de Molenaarskamer is de stellingkorenmolen de Windhond herbouwd. De mogelijkheid bestaat om bij de huur van de Molenaarskamer via de Stichting de Windhond een rondleiding door de molen of openstelling van de molen te laten verzorgen. Als het weer het toelaat kan de molen in werking zijn en malen. 

De exploitatie van de molen zal mede door gecombineerde verhuur met de Molenaarskamer vormgegeven worden, gesteld kan worden dat we hiermee een uniek en kwalitatief hoogwaardige ruimte in een zeer fraaie omgeving kunnen aanbieden.

De Molenaarskamer is een in de molenheuvel verzonken ruimte die net als de molen rond is, de zaal heeft een netto vloeroppervlakte van ruim 100 m². De ruimte kan op verschillende manieren ingericht worden. Er zijn toiletten, een garderobe en er is een kompleet ingerichte buffetvoorziening met glaswerk, serviesgoed, professionele vaatwasmachine, koffiemachine en koelvoorzieningen. Verder staan, indien gewenst, uiterst moderne audiovisuele hulpmiddelen ter beschikking. De verlichting van de ruimte is uitgevoerd in LED en van een hoog niveau en is op verschillende sfeerniveaus in te stellen. Tevens is de ruimte voorzien van klimaatbeheersing. 

Catering wordt verzorgd door Eetcafé Centraal, Eetvilla van den Brink en restaurant De Soester Duinen uit Soest. Zij hebben ervaring met de ruimte, assisteren bij de bediening van de techniek en maken na afloop de ruimte weer op orde. U kunt rechtstreeks met hen uw wensen bespreken.