Wij zijn Zaterdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Meel haal je op de molen

Midwinterfeest 15 december

Op vrijdag 15 december viert Korenmolen De Windhond wederom het Midwinterfeest. Kom en vier het mee, bij de molen vanaf 16.30 uur! Het feest duurt tot 20 uur. 

Het Midwinterfeest is vanouds het feest van het licht. Het hele terrein en de molen zijn daarom uitbundig verlicht. Er is een grote tent waar u overheerlijke oliebollen en broodjes warme worst kunt krijgen. En waar de glühwein en de chocomel warm staan. Daarnaast zijn er heerlijke gebakken cakes om te proeven en kunt u uiteraard diverse meelproducten kopen. 

Dit jaar hebben we ook weer activiteiten speciaal voor kinderen: brood bakken met meel van de molen en marshmallows maken boven een open vuur. 

Het kerstfeest heeft vele wortels in het oude midwinterfeest. Dat laten het koor Amorte en zangeres Eeke Tamminga ons zien en horen met sfeervolle kerstliederen. 

U kunt daarnaast op het Midwinterfeest kennismaken met een oud cultureel gebruik: het Midwinterhoornblazen. Een achttal hoornblazers van De Dijkbloazers uit Lunteren laat deze muziek rond de molen horen. Bij voldoende wind zullen de molenaars graan malen en kunt u het maalproces zelf meebeleven. 

Waarom een Midwinterfeest? Traditioneel vierden de Germanen hun midwinterfeest rond de kortste dag van het jaar, de winterzonnewende. Die donkerste dag markeert het moment waarop het donker zich weer terugtrekt en licht en warmte terugkomen. We slaan de richting van het groeiseizoen in, waarin de natuur ons jaarlijks veel graan brengt. Dat graan van hoge kwaliteit gebruiken onze molenaars om op een duurzame manier meel te maken. 

Midewinterfeest 2023 op 15 december

Bezoek de molen

De molen is in de winter open op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur. U kunt dan een rondleiding door de molen krijgen en zien hoe het graan gemalen wordt. Ook kunt u in de molenwinkel terecht om meel en cadeauverpakkingen te kopen.

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur leert u alles over de molen en het molenaarsvak. U ziet hoe het graan gemalen wordt en hoe de molen in elkaar zit. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers.

Kom langs en beleef het zelf!

Korenmolen de Windhond is een unieke plek om te bezoeken. Kom langs en beleef het zelf!

Laatste nieuws

Datum Midwinter feest bekend!

zaterdag 28 oktober 2023

Afgelopen week is er een bijeenkomst geweest ter voorbereiding van het Midwinterfeest. We...

Lees verder
Druk bezocht, zonnig Roggefeest

maandag 21 augustus 2023

De zeis maait, het graan valt, de vlegel dorst en de molen maalt. Op zaterdag 29 juli was...

Lees verder
Kom naar het roggefeest op zaterdag 29 juli

zaterdag 15 juli 2023

In het feestjaar vanwege het 15-jarig bestaan organiseert korenmolen De Windhond het...

Lees verder

Onze producten

Bezoek molen De Windhond

Molen De Windhond is een stellingkorenmolen en volop in bedrijf. Wij malen meerdere keren per week graan tot overheerlijke meelproducten die te koop zijn in onze molenwinkel. Als de molen open is, is de molenwinkel ook open. Kom eens langs en haal je voedsel van dichtbij. Meel haal je op de molen! Wij zijn het hele jaar open op woensdag, zaterdag en zondag. 

.

Route

Als je met de auto komt voer dan in de navigatie de Veldweg in. Zo kom je van de goede kant aanrijden en kun je de auto makkelijk parkeren.

Sponsoren

.

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12:00 - 16:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag12:00 - 16:00
Zondag12:00 - 16:00

StichtingANBI