Wij zijn Woensdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

ROGGEFEEST 2019

Dinsdag 30 juli 2019

Op 27 juli was er weer voor de tiende maal het Roggefeest rondom korenmolen De Windhond te Soest.
Tijdens het roggefeest hebben de bezoekers kunnen zien hoe de rogge op ambachtelijke wijze met de zigt en de pikhaak werd geoogst en op schoven werd gezet. Vervolgens werden de schoven op de oude boerenwagen geladen en naar de molen gebracht. Daar gaven de  Vlegelmutsen uit Woudenberg een demonstratie ambachtelijk vlegelen of te wel dorsen met de hand.
Een ander deel van de gemaaide rogge ging naar de dorsmachine op het land naast de molen. Op deze wijze konden de vele bezoekers zien en ervaren hoe het vroeger in zijn werk ging om de rogge te oogsten en te dorsen.

Naast het rogge maaien en dorsen werden er demonstraties mandenvlechten gegeven door de lokale Imkers en werden er op het land naast de molen aardappels op ambachtelijke wijze gerooid.

Door het prachtige weer deed de ijsboer Bremer goede zaken. Tevens konden er met de paardenkoets van Stalhouderij Klein Middelwijck  rondjes op de Eng gemaakt worden.

Ook in de molen was veel bezoek, werd er regelmatig uitleg gegeven over de werking van de molen en het malen met de molenstenen. En kon men proeven uit de vele soorten gebakken cakes, appeltaart en boterkoek, om vervolgens het meel hiervoor te kopen en thuis te gaan bakken.

Een geslaagde dag en mocht u het gemist hebben, volgend jaar organiseren we weer een roggefeest.

RTV Baarn heeft een videoverslag gemaakt van het roggefeest2019.

Voor het videoverslag klikt u hier

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
ZondagGesloten

StichtingANBI