Wij zijn Woensdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

BURGEMEESTER ROB METZ GE√ŹNSTALLEERD ALS BESCHERMHEER VAN DE WINDHOND.

Maandag 20 januari 2020

 
 
Op donderdag 16 januari is de heer Rob Metz,burgemeester van Soest, geïnstalleerd als Beschermheer van de korenmolen. Na de inleiding door Hans Festen over de waarden welke de molen biedt en een stukje historie over de Patroon van de molenaars St. Victor, die mysterieus de dood ontliep van de verbrijzeling tussen twee molenstenen, 
installeerde Peter Hoebee, de voorzitter, Rob Mertz, door het overhandigen van een symbolische sleutel van De Windhond, en zei:  
 
Wij weten dat u, als onze burgervader, de recreatieve en  educatieve  waarden welke Stelling korenmolen De Windhond  te bieden heeft in Soest,  door u hoog worden gewaardeerd. Immers de sociale binding, opvoedkundige waarden en duurzaamheid, welke  “De Windhond”  uitstralen zijn waarden die u als bestuurder hoog in het vaandel heeft staan. Het zijn deze belangrijke waarden die u als Beschermheer mede zult willen uitdragen.En om deze, voor De Windhond zo belangrijke functie, goed te laten zien wil het bestuur van de Stichting De Windhond u iets tastbaars geven.

Nee, niet in de vorm van een molensteen en ook niet met de beeltenis van, St. Victor van Marseille, de patroon van de korenmolenaars, maar namens de vrijwilligers, wil ik u hierbij symbolisch de sleutel van de Stellingkorenmolen “De Windhond” aanbieden, in de vorm van een oorkonde, welke ik u bij deze wil overhandigen.---------------.

Burgemeester Rob, nu ook als beschermheer van Stellingkorenmolen  “De Windhond”  ondersteunt u direct onze vrijwilligersorganisatie en zal het “De Windhond” een impuls geven zich de komende jaren nog nadrukkelijker binnen en buiten de Soester samenleving te manifesteren.

Foto's

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI