Wij zijn Woensdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Molenprijs 2021 uitgereikt

Woensdag 13 oktober 2021

Vijf molens streden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van € 75.000. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd. De uitdaging voor de kandidaten is om zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. 

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs.

Op woensdag 13 oktober werd de prijs uitgerijkt aan molen de Otter uit Amsterdam.

Houtzaagmolen De Otter werd gebouwd in 1630 en was daarmee de eerste van de 82 houtzagers aan de rand van het groeiende Amsterdam. De buurt heet nog steeds de Houtzagersbuurt, maar bijna vierhonderd jaar later is De Otter de laatste molen die nog aan dit unieke stuk geschiedenis herinnert. Molenaar Roel Gremmer: “Onze droom is om de monumentale droogloodsen op het molenerf weer precies zo op te bouwen als ze waren en er een museum in te huisvesten. Zo kan iedereen leren over de geschiedenis van de molen en de stad en kunnen oude ambachten herleven.

En de uitreiking vond plaats bij ons op de Windhond in Soest.

Kijk hier naar de uitreiking bij Koffietijd. 

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI