Wij zijn Zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

De Windhond gesteund door Rabo ClubSupport

Donderdag 04 november 2021

Op dinsdagavond 2 november heeft de Windhond in Baarn van de Rabobank een cheque ontvangen in het kader van de Clubsupportactie van de RABObank. Dankzij de steun van velen leverde dat ons een bedrag van bijna € 1.000 op. 

Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterken wij clubs met kennis, netwerk en geld. Als Rabobank lid kon je stemmen welke clubs we een steuntje in de rug geven. Dat is goed voor de club geweldig voor de buurt.

De Windhond

Stichting De Windhond stelt zich ten doel de in 2008 gebouwde molen op de Soester Eng zo veel mogelijk te laten draaien en de werkende molen open te stellen voor het publiek. De molen is voor de Soester gemeenschap van grote waarde. Het is niet alleen een iconisch bouwwerk op een unieke locatie dat refereert aan de agrarische geschiedenis van Soest . De Windhond heeft ook educatieve betekenis. De ingenieuze constructie hoe windkracht wordt omgezet in beweging is nog altijd indrukwekkend.

Ons doel

Onderhoudslasten drukken altijd zwaar op de exploitatie, zo werd in 2020 € 10.500 aan groot en regulier onderhoud uitgegeven. De Windhond is een nieuw gebouwde molen, weliswaar een replica, en komt daardoor niet in aanmerking voor monumentensubsidie. De stichting is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsorbijdragen om groot en regulier jaarlijks onderhoud te kunnen bekostigen. Veel werk wordt door vrijwilligers gedaan, maar er moet geregeld ook een beroep op professionals worden gedaan.

Bron: Club Detail (rabobank.nl)

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI