Wij zijn Zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Midwinterfeest De Windhond 
Kom en vier het mee op 16 december

Vrijdag 02 december 2022

Op vrijdag 16 december viert Korenmolen De Windhond het Midwinterfeest. Iedereen is van harte welkom bij de molen vanaf 16.30 uur!

U kunt op het Midwinterfeest kennismaken met een oud cultureel gebruik: het Midwinterhoornblazen. Een achttal hoornblazers van De Dijkbloazers uit Lunteren laat deze muziek rond de molen horen. Bij voldoende wind zullen de molenaars graan malen en kunt u het maalproces zelf meebeleven. 

Het kerstfeest heeft vele wortels in het oude midwinterfeest. Dat laten Blaasensemble met zang Musamis en zangeres Eeke Tamminga ons zien en horen met sfeervolle kerstliederen. 

De molen zal weer mooi zijn aangelicht en op het terrein staat een grote tent waar u overheerlijke oliebollen en broodjes warme worst kunt krijgen. En waar de glühwein en de chocomel warm staan. Daarnaast zijn er heerlijke gebakken cakes om te proeven en kunt u uiteraard diverse meelproducten kopen. 

Dit jaar hebben we ook activiteiten speciaal voor kinderen: brood bakken met meel van de molen en marshmallows maken boven een open vuur. 

Kom en vier het Midwinterfeest met ons mee!

Waarom een Midwinterfeest? Traditioneel vierden de Germanen hun midwinterfeest rond de kortste dag van het jaar, de winterzonnewende. Die donkerste dag markeert het moment waarop het donker zich weer terugtrekt en licht en warmte terugkomen. We slaan de richting van het groeiseizoen in, waarin de natuur ons jaarlijks veel graan brengt. Dat graan van hoge kwaliteit gebruiken onze molenaars om op een duurzame manier meel te maken. 

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI