Wij zijn Zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Kom naar het roggefeest op zaterdag 29 juli

Zaterdag 15 juli 2023

In het feestjaar vanwege het 15-jarig bestaan organiseert korenmolen De Windhond het traditionele Roggefeest. Wij vieren dat het graan rijp is en van het land gehaald kan worden.  Iedereen is van harte welkom bij de molen op 29 juli van 14 tot 17 uur! De molen is al open om 13 uur. Toegang is gratis. 

Wie over de Soester Eng langs de molen komt, kan het al zien. Het graan tegenover de molen is zo goed als rijp. Het wordt op 29 juli op traditionele manier van het land gehaald. Het maaien start om 14 uur en bezoekers kunnen zelf de zeis ter hand nemen. 

Vervolgens wordt het graan gedorst. U kunt zien hoe dat voor de mechanisatie ging: in een demonstratie graan dorsen door de Vlegelmutsen uit Woudenberg. Vlegelen is een traditionele, ambachtelijke manier van het dorsen van het koren. 

Op het Roggefeest kunt u genieten van meer oude tradities. Bij voldoende wind zal De Windhond graan malen. De hele middag vinden er rondleidingen plaats in de molen. Bekijk de werkende molen en krijg antwoord op al uw vragen. 

Er zijn daarnaast demonstraties vlechten van bijenkorven en imkeren (een kijkje in de bijenkasten, het slingeren van honing), verkoop van meelproducten van De Windhond en ijs. 

U kunt ook een heerlijke rondtocht maken over de Soester Eng met een van de kleine paardenkoetsjes. 

De presentatie in handen van Pieter Kuijer, en alles wordt omlijst door zang van Eeke Tamminga. 

Kom en maak dit traditionele Roggefeest met ons mee!

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI