Wij zijn Zaterdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

20 juli: Oogstfeest korenmolen De Windhond

Vrijdag 05 juli 2024

De zeis maait, het graan valt, de vlegel dorst en de molen maalt. Op 20 juli organiseert korenmolen De Windhond het traditionele Oogstfeest. Wij vieren dat het graan rijp is en van het land gehaald kan worden. Iedereen is van harte welkom bij de molen op 20 juli van 13 tot 16 uur! Toegang is gratis. 

Wie over de Soester Eng langs de molen komt, kan het al zien. Het graan tegenover de molen is zo goed als rijp. Het wordt op 20 juli op traditionele manier van het land gehaald. Het maaien start om 14 uur en bezoekers kunnen zelf de zeis ter hand nemen. 

Vervolgens wordt het graan gedorst. U kunt zien hoe dat voor de mechanisatie ging: in een demonstratie graan dorsen door de Vlegelmutsen uit Woudenberg. Vlegelen is een traditionele, ambachtelijke manier van het dorsen van het koren. 

Op het Oogstfeest kunt u genieten van de oude landbouwcultuur. Bij voldoende wind zal De Windhond graan malen. De hele middag vinden er rondleidingen plaats in de molen. Bekijk de werkende molen en krijg antwoord op al uw vragen. 

Er zijn daarnaast demonstraties vlechten van bijenkorven en imkeren (een kijkje in de bijenkasten, het slingeren van honing), verkoop van meelproducten van De Windhond en ijs. 

U kunt ook een heerlijke rondtocht maken over de Soester Eng met een van de kleine koetsjes. 

De presentatie in handen van Pieter Kuijer, en alles wordt omlijst door live muziek. 

Kom en maak dit traditionele Oogstfeest met ons mee!

Nieuwsoverzicht

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00

StichtingANBI