Wij zijn Zaterdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Speculaas

Ingrediënten

  • 500 g speculaasmix
  • 150 g boter  
  • 12 el water
  • 1 tl citroensap
  • 1 losgeklopt ei

 

Bereidingswijze

  • snijd de boter door de mix
  • voeg water en desgewenst citroensap toe en kneed het geheel
  • vorm een deegbal en laat deze mininaal 2 uur in de koelkast rusten
  • door langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg
  • verwarm de oven op 170 ºC
  • rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm dik
  • snijd hier stukken (of poppen) uit en leg dit op een beboterde bakplaat
  • met ei bestrijken en bak in 30 minuten in de oven van 170 ºC

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12:00 - 16:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag12:00 - 16:00
ZondagGesloten