
Met de speculaasmix van de Windhond bak je makkelijk de heerlijkste speculaas.
10 minuten voorbereiding
2 uur rusttijd
30 minuten baktijd
Weeg de ingrediënten af en leg ze klaar.
Snijd de boter door de speculaasmix en kneed het geheel tot een bal.

Wikkel het speculaasdeeg in huishoudfolie en leg het twee uur in de koelkast. Door de langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg.
Verwarm de oven voor. De temperatuur voor de heteluchtoven is 180 °C
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm dik.
Gebruik je een speculaasplank bestrooi deze dan met wat (bij voorkeur) rijstmeel. Klop het overtollige meel eraf. Druk het deeg nu stevig in de plank.
Snijd met een mes het deeg langs de bovenkant van de plank ervan af. Draai de plank nu om en of tik even met de plank tegen het werkblad. De speculaasjes vallen er nu vanzelf uit. (Zorg dat het deeg niet te warm wordt, leg het anders nog even terug in de koelkast.)
Je kunt met een uitsteekvormpje ook koekjes van het deeg maken. Rol de deeglap dan uit tot een dikte van 3 à 4 mm.
Bestrijk de speculaasjes nu met een losgeklopt ei of met wat melk om ze mooi te laten glimmen.
Eventueel garneren met amandelen.
Bak de koekjes in 14 tot 18 minuten in de heteluchtoven van 180 ºC. Let op: de Kjd is mede afhankelijk van de dikte van de speculaasplak.
Bestel je speculaas koek mix online en haal op bij de molen.
| Maandag | Gesloten |
| Dinsdag | Gesloten |
| Woensdag | 12:00 - 16:00 |
| Donderdag | Gesloten |
| Vrijdag | Gesloten |
| Zaterdag | 12:00 - 16:00 |
| Zondag | 12:00 - 16:00 |