Wij zijn woensdag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Speculaas

Ingrediënten

  • 500 g speculaasmix
  • 150 g boter  
  • 12 eetlepels water
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 losgeklopt ei

 

Bereidingswijze

  • snijd de boter door de mix
  • voeg water en desgewenst citroensap toe en kneed het geheel
  • vorm een deegbal en laat deze mininaal 2 uur in de koelkast rusten
  • door langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg
  • verwarm de oven op 170º C
  • rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm. dik
  • snijd hier stukken (of poppen) uit en leg dit op een beboterde bakplaat
  • met ei bestrijken en bak in 30 minuten in de oven van 170º C

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 17:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag13:00 - 17:00