Wij zijn zondag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Speculaas

Ingrediënten

  • 500 gram speculaasmix
  • 150 gr. boter  
  • 12 eetlepels water
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 losgeklopt ei

 

Bereidingswijze

  • Snijd de boter door de mix.
  • Voeg water en desgewenst citroensap toe en kneed het geheel.
  • Vorm een deegbal en laat deze mininaal 2 uur in de koelkast rusten.
  • Door langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg.
  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm. dik.
  • Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg dit op een beboterde bakplaat.
  • Met ei bestrijken en bak in 30 minuten in de oven van 170 graden.