Wij zijn zondag om 13:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube
Molenwinkel

Wist u dat...
Wij geheel afhankelijk zijn van giften en verkopen uit de molenwinkel?

Duurzaamheid

Wist u dat...
De molen het icoon van duurzaamheid in Soest is?

Meest bezocht

Wist u dat...
De Windhond de meest bezochte molen in de provincie Utrecht is?

Vrijwilligers

Wist u dat...
De molen een enthousiast en kundig team van vrijwilligers heeft?

Rondleiding

Wist u dat...
U buiten de normale openingstijden van de molen een rondleiding kunt afspreken?

Opleiden

Wist u dat...
Er op De Windhond molenaars worden opgeleid?

Wiekentaal

Wist u dat...
Met de molen vreugde en verdriet kan worden uitgedrukt (wiekentaal)?

 

Brood van Soester donker

Ingrediënten

  • 500 gram soesterdonker
  • 300 gram melk of water
  • 7 gram droge gist

Bereidingswijze

Recept met Soester donker en vijfgranenmeel

305 gram water
30 gram olijfolie
250 gram Soester Donker
250 gram vijf granenmeel
7 gram droge gist
10 gram zout
5 gram suiker

Op die volgorde in de broodmachine: met volkoren programma.